fbpx
Ga naar de inhoud

Protocol verantwoord sporten in Corona-tijd

Helmond, 5 Juni 2021

Uitgangspunten:

 • We volgen ten allen tijden de richtlijnen van het RIVM en zijn ons bewust van de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid.
  • Als een lid of trainer verkouden of ziek is, komt deze niet naar de club.
  • Hetzelfde geldt wanneer iemand uit zijn gezin koorts of benauwdheidsklachten heeft. Ook dan komt deze niet naar de club.
  • Voor en na de training wast iedereen zijn handen (bij binnenkomst van het clubgebouw voor de training en bij het verlaten van het clubgebouw na de training)
  • Hoesten/niezen in de elleboog.
  • Het houden van 1,5 meter afstand was inmiddels meer dan duidelijk.
 • We volgen het protocol van de Gemeente Helmond en het Watersportverbond Corona en de watersport – Watersportverbond – Watersportverbond
 • Vanaf 5 Juni gelden voor samen buiten sporten de volgende regels:
  • Vanaf 18 jaar mag samen sporten in groepen tot 50 personen. De anderhalve meter hoeft niet aangehouden te worden, wat oefenwedstrijden binnen de eigen vereniging weer mogelijk maakt
  • Tot 17 jaar mag aanvullend op bovenstaande wel weer in wedstrijdverband sporten buiten de eigen club

Coronafunctionaris

De bestuursleden (Martijn, Maurice, Quint, François, Jos en Rob) vervullen de rol van coronafunctionaris en zijn altijd benaderbaar voor vragen. De coronafunctionaris zorgt ervoor dat alle maatregelen wordt nageleefd, aangescherpt of versoepeld waar nodig en draagt zorg voor zeep, papieren handdoekjes, desinfecteermiddel. Deze personen communiceren met de leden en hun ouders over de maatregelen en afspraken hieromtrent. Waar gewenst kan direct worden geschakeld met het Watersportverbond of Gemeente Helmond. Elk lid van de vereniging spreekt de ander aan op zijn of haar verplichtingen en gedragingen.

Indeling trainingen (wijzigingen voorbehouden)

 maandagdinsdagwoensdag
18:45 – 20:00Polo C+D (trainer Sven)
Polo E+F (trainer Cas)
Polo D+E (trainer Sven)
Polo F
19:00-20:00Slalom JeugdPolo Z (trainer Thijs)Opstartcursus Kayak Experience
19:30-20:30Techniek/ vrij varen recreanten
20:00-21:15Polo A+B (trainer Jelle/Stef)Polo A+C (trainer Jelle/Stef)

Vanaf 5 juni geld niet meer dat je verwacht wordt direct na je training naar huis te gaan. Wel verwachten we dat iedereen na de training de basisregels volgt en voldoende afstand houd. Tevens is publiek nog verboden, dus dat betekent dat ouders, vrienden en vriendinnen nog niet kunnen komen kijken

Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, mogen wel worden toegelaten.

Omkleden en afstand houden

Er kunnen maximaal 4 volwassenen (18+)  per kleedruimte omkleden.

Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen maximum. Toch is er besmettingsgevaar. We willen daarom iedereen vragen om je zoveel mogelijk te verdelen. Maak gebruik van alle kleedruimten die er zijn en stem als het kan even af wie wanneer waar omkleed. Als de plaatsen in de kleedkamers bezet zijn, zal je moeten wachten. We houden de kleedruimte boven in de kantine voorlopig nog even aan

Per 5 juni mag er weer gedoucht worden binnen in de kleedruimte. Zolang de buitendouche nog beschikbaar is mag deze uiteraard ook worden gebruikt

Degenen die gebruik maken van een bepaalde omkleedruimte, zorgen ervoor dat de ruimte ook weer schoon wordt achtergelaten. Hiervoor zijn hygiënische doekjes aanwezig. Met deze doekjes maak je schoon wat je hebt aangeraakt. De laatste van de groep doet ook de klinken van de deur en het lichtknopje af.

Kantine en of Buitenbar

De buitenbar mag tot 22:00 weer open. We hebben ons daarbij te houden aan de regels van de horeca, dat betekent maximaal 4 personen aan een tafel of op een bankje, tenzij uit hetzelfde huishouden. En voldoende afstand houden.

De kantine blijft voorlopig gesloten. Dat heeft met name te maken met de extra kleedruimte die daar is ingericht. Dat betekent bij slecht weer dat evt een tent buiten kan worden opgezet.

Krachthonk

Vanaf 5 juni is het krachthonk weer open volgend de regels die golden van voor Corona, met als aanvulling dat er voldoende afstand gehouden moet worden

Vrij varen

Het is toegestaan om buiten de trainingstijden om te varen op ons terrein. Dat valt onder sporten. Uiteraard wel volgens dezelfde regels als tijdens de trainingen.

Afspraken

We houden ons aan het protocol van de Gemeente Helmond en de richtlijnen van de RIVM –watersportverbond dat betekent het volgende:

 • Als een lid of trainer verkouden of ziek is, komt deze niet naar de club.
 • Hetzelfde geldt wanneer iemand uit zijn gezin koorts of benauwdheidsklachten heeft. Ook dan komt deze niet naar de club.
 • Voor en na de training wast iedereen zijn handen (bij binnenkomst van het clubgebouw voor de training en bij het verlaten van het clubgebouw na de training)
 • Hoesten/niezen in de elleboog.
 • Het houden van 1,5 meter afstand was inmiddels meer dan duidelijk.

Deze afspraken zijn in postervorm opgehangen op iedere plek waar omgekleed wordt en op de deur bij de ingang. Er is tevens een poster gemaakt door het Watersportverbond. Deze is digitaal aan de jeugdigen verstuurd en hangt in het clubgebouw.

Plezier

Na alle geboden en verboden, die broodnodig zijn in het kader van de volksgezondheid, gaat het er vooral om dat we nog kunnen sporten, ook al is dat met aanpassingen. We zijn een enthousiaste club die het sporten en elkaar enorm hebben gemist. We vinden het fijn dat we nog kunnen genieten van onze sport. En dat gaat ten goede komen aan onze mentale en fysieke gezondheid.

Protocol opgesteld door:

Bestuur HWC in afstemming met coronafunctionarissen en trainers.