fbpx
Ga naar de inhoud

Kanopolo

Ben je klaar voor een spectaculaire en dynamische sport waar kanoën en waterpolo elkaar ontmoeten en waar een vleugje rugby bij komt? Dan heb je je sport gevonden!

Bij kanopolo scoor je een doelpunt wanneer je de bal in het doel gooit dat 2 meter boven het water hangt. Je verdedigt je doel door te voorkomen dat de aanvallers in de buurt van het doel komen. Dit doe je onder andere door met je boot de tegenstanders te blokken. In de aanval probeer je de verdedigers weg te varen en ruimte te maken voor een schot op doel. Met rugby wordt bedoeld dat je tegen en over elkaars boot heen mag varen en dat wanneer je de bal in je bezit hebt, ook elkaar om mag duwen. Je hebt dus durf, behendigheid, teamwork en uithoudingsvermogen nodig voor kanopolo!

Een wedstrijd duurt 2 keer 10 minuten. Je speelt de wedstrijd met 2 teams die elk maximaal 8 spelers hebben en waarvan er 5 van in het spel liggen. Spelers mogen onbeperkt wisselen, kun je nagaan hoe intensief deze sport is.

HWC de Helmvaarders heeft een groot aantal spelers die in diverse klassen uitkomen. Jaarlijks worden er verschillende toernooien gespeeld op nationaal en internationaal niveau. Verder organiseert HWC in het voorjaar één van de grootste toernooien in Europa, Helmond Internationaal Tournament, ook wel de HIT genoemd. Hier komen teams uit alle landen en windstreken om te genieten van deze sport.

Denk je nu, hier wil ik meer van weten: kijk dan naar de onderstaande filmpjes en kom eens kijken op onze trainingsavonden op maandag- en woensdagavond vanaf 19.00 op Kanaaldijk Zuid Oost 50 te Helmond of laat een berichtje achter op dit mailadres.