Slalom

 
 

Binnen HWC hebben we enkele zeer talentvolle kanoslalomvaarders. Trainingen voor kanoslalom vinden plaats zowel op de eigen locatie als daarbuiten. Er wordt ook afgereisd naar het buitenland voor trainingen op wildwater.

Om een idee te geven hoe kanoslalom eruit ziet, staat hieronder een filmpje van een kanoslalomwedstrijd waarin enkele HWC’ers te zien zijn.

Kanoslalom is een sport op wildwater waarbij techniek en waterkracht bij elkaar komen om de snelste weg van het parcours naar beneden te vinden.

Bij kanoslalom is het de bedoeling een vooraf aangegeven route zo snel mogelijk, met zo min mogelijk fouten, te bevaren. De route is voorzien van kunstmatige hindernissen – poortjes en poortcombinaties – welke bestaan uit tweekleurige paaltjes die boven het water hangen. Twee groenwitte of twee rood-witte paaltjes vormen samen een poortje waar doorheen gevaren moet worden. De groen-witte paaltjes dienen stroomafwaarts gepasseerd te worden, de rood-witte stroomopwaarts. Het aanraken of foutief bevaren van de poortjes levert strafsecondes op die bij de vaartijd opgeteld worden. Meer informatie over kanoslalom is te vinden