fbpx
Ga naar de inhoud

Lid worden

Wat leuk dat je lid wil worden van onze kanoclub!

Zoals je op deze site hebt kunnen lezen zijn wij een hechte club waarin je diverse disciplines kunt beoefenen. Dus eigenlijk heeft HWC voor ieder wat wils. Om je hiervan te laten proeven bieden wij verschillende plonsdagen aan. Kijk hiervoor in onze agenda. Op een plonsdag geven we kort wat uitleg waarna je nog in een boot kunt stappen. In 2023 zijn de plonsdagen op woensdagavond 31 mei en 7 juni van 19.15 tot 20.15. Wil je een keer de sfeer willen proeven op een plonsdag, stuur dan een mailtje naar hwc.lidworden@gmail.com

Heb je de smaak te pakken dan bieden wij een 5 daagse opstapcursus aan in de periode mei/juni waar je naast de basistechnieken ook kennis maakt met de diverse disciplines binnen onze club.

Wat houd de opstapcursus in?

Als je voor het eerst in de boot zit dan kan dit best wiebelig voelen, hoe houd je eigenlijk je peddel goed vast en niet geheel onbelangrijk wat moet je doen als je toch omgaat met je boot. Dit alles kan best spannend zijn maar dit zijn de eerste dingen die je leert tijdens onze opstapcursus. Ook leer je hoe je een bochtje moet maken en hoe je rechtdoor moet varen. Het lijkt gek maar rechtdoor gaan is moeilijker dan een bochtje maken. Dit alles wordt begeleid door ervaren kanoërs met kennis van zaken.

Naar alle waarschijnlijkheid ga je je hierdoor steeds zekerder in de boot voelen en gaan we spelenderwijs kennis maken met de verschillende disciplines. Als afsluiter gaan we varen op een rivier in de buurt, denk hierbij aan de Dommel. En gaan we een weekend weg naar Duitsland om kennis te maken met wildwater. Een erg leerzaam en gezellig weekend. 

Opstapcursus 2023:
– 10 juni van 10.00 tot 16.00 -> Trainingsdag bij HWC
– 11 juni van 13.00 tot 16.00 -> Trainingsdag bij HWC
– 25 juni van 10.00 tot 16.00 -> eerste trektocht op de dommel
– 8 en 9 juli van 9.00 tot 19.00 -> Wildwater weekend in Duitsland

Goed om te weten

Dit is goed om (vooraf) te weten over deelname aan opstapcursus.

  • De materialen (kano, peddel, zwemvest, helm en spatzeil) om te kunnen kanoën worden verzorgd door de club.
  • 5 trainingsdagen cursus
  • Je hebt minimaal zwemdiploma A
  • Je zorgt zelf voor voldoende geschikte kleding. Denk aan kleding die nat mag worden, een regenjas, waterschoentjes, of surfkleding indien je die bezit.
  • Kinderen mogen deelnemen aan opstartcursus vanaf de leeftijd van 8 jaar. Indien ouders het prettig vinden om mee te gaan tijdens de vaardagen, is dat uiteraard mogelijk echter is meedoen nog leuker.
Kosten
Voor 2023 zijn de kosten voor de opstapcursus €125,- all inclusief. Hierbij zit inbegrepen:

– 5 trainingsdagen 
– lunch, tussendoortjes en drinken 
– Gebruik van materialen (nieuwe kano’s, peddels, zwemvesten, spatzeilen en een helm)
– Een overnachting in een herberg (inclusief diner, ontbijt en lunch)
– Baankosten voor wildwater baan

Verder is er een mogelijkheid om als niet vaarder (lees bijvoorbeeld ouder) mee te gaan met het weekend Duitsland. Hiervoor zijn de kosten in 2023 €65,-.

Daarnaast als je na de opstartcursus lid wil worden van de vereniging kan dit voor de rest van het kalenderjaar voor een prijs van €45,- inclusief materiaal huur in 2023. 

Algemene informatie  

Uiteraard kun je ook naar een clubavond (of andere activiteit op de club) komen. Deze  zijn op maandag- en woensdagavond van 19:00 tot 21:00.

Heeft u vragen over de opstapcursus? Voel u dan vrij om contact met ons op te nemen via  hwc.lidworden@gmail.com

Direct aanmelden opstapcursus: Klik hier voor het aanmeldformulier
Direct Lid worden: Klik hier voor het inschrijfformulier
Vul het formulier in, of laat je ouders dit doen als je onder de 18 jaar bent. (Klik hier voor de contributiebedragen).