Programma

Programma

PROGRAMMA KAYAK EXPERIENCE

Ieder jaar organiseert HWC een Kayak experience om de basis principes van het (wildwater) kajakken te leren. Een super leuke en leerzame cursus waarin je kunt kijken of kajakken iets voor jou is!

De Experience vindt elk jaar plaats tijdens enkele weekenden in mei, juni en/of juli. Het programma zal kort van tevoren bekend worden gemaakt, maar dit is ongeveer wat je kunt verwachten:

Varen bij HWC (2 a 3 dagen)

We heten je welkom in ons clubhuis en starten met de uitleg van het programma van de Kayak Experience en een rondleiding op de club. Daarna begint de training op het water. Tevens geven we uitleg over kleding en materiaal. Verder gaan we varen in groepjes om veel techniek te oefenen. Ook krijg je een introductie in de disciplines kano-slalom en kano-polo

Varen op de Dommel

Hiervoor zullen we weggaan van het HWC terrein en gaan we dus de boten opladen op onze trailer. Eerst zal er uitleg gegeven worden over het laden en binden van boten. Als alle kano’s op de trailer liggen vertrekken we naar de Dommel. Hier wordt voor het eerst kennis gemaakt met (licht) stromend water en kunnen enkele technieken die op het HWC terrein zijn geleerd in praktijk worden gebracht.

Varen op de Erft en een wildwaterbaan (weekend)

Zaterdag verzamelen we weer or bij het clubhuis, starten met een uitleg van het weekend en binden samen alle boten op. Op de Erft of een wildwaterbaan zullen we wildwater- categorie I-II gaan oefenen. Na het varen rijden we door naar de jeugdherberg waar we gaan eten en slapen.
’s Avonds zorgen wij voor een leuke activiteit.

Zondag krijgen we een lekker ontbijt en een lunchpakket mee. Daarna gaan we opnieuw wildwatervaren op een kanobaan of op de Erft.

Na het varen zorgen we dat we dat alle boten op de trailer binden en rijden we gezamenlijk terug naar Helmond.