fbpx
Ga naar de inhoud

Opstapcursus 2023

De data van de opstapcursus zijn bekend!
31 mei en 7 juni plonsdagen
10 en 11 juni op de club
25 juni dommeltocht
8 en 9 juli weekend Duitsland

Wat houd de opstapcursus in?

Als je voor het eerst in de boot zit dan kan dit best wiebelig voelen, hoe houd je eigenlijk je peddel goed vast en niet geheel onbelangrijk wat moet je doen als je toch omgaat met je boot. Dit alles kan best spannend zijn maar dit zijn de eerste dingen die je leert tijdens onze opstapcursus. Ook leer je hoe je een bochtje moet maken en hoe je rechtdoor moet varen. Het lijkt gek maar rechtdoor gaan is moeilijker dan een bochtje maken. Dit alles wordt begeleid door ervaren kanoërs met kennis van zaken.

Naar alle waarschijnlijkheid ga je je hierdoor steeds zekerder in de boot voelen en gaan we spelenderwijs kennis maken met de verschillende disciplines. Als afsluiter gaan we varen op een rivier in de buurt, denk hierbij aan de Dommel.

Goed om te weten

Dit is goed om (vooraf) te weten over deelname aan opstapcursus.

  • De materialen (kano, peddel, zwemvest, helm en spatzeil) om te kunnen kanoën worden verzorgd door de club.
  • 4 dagdelen cursus
  • Je hebt minimaal zwemdiploma A
  • Je zorgt zelf voor voldoende geschikte kleding. Denk aan kleding die nat mag worden, een regenjas, waterschoentjes, of surfkleding indien je die bezit.
  • Kinderen mogen deelnemen aan opstartcursus vanaf de leeftijd van 8 jaar. Indien ouders het prettig vinden om mee te gaan tijdens de vaardagen, is dat uiteraard mogelijk echter is meedoen nog leuker.

Algemene vragen:  Klik hier voor het inschrijfformulier