fbpx
Ga naar de inhoud

Sportieve prestaties bij Worldcups Kanoslalom

In de week van 26 tot en 28 augustus vond in het Franse Pau een Worldcup Slalom plaats. Vijf Nederlandse atleten uit het Nederlandse team deden mee, waarvan drie actief bij de Helmondse kanovereniging HWC de Helmvaarders. Van 2 tot 4 september is vervolgens de Worldcup in La Seu Spanje geweest.

Kanoslalom is een sport op wildwater waarbij techniek en waterkracht bij elkaar komen om de snelste weg van het parcours naar beneden te vinden. Bij kanoslalom is het de bedoeling een vooraf aangegeven route zo snel mogelijk, met zo min mogelijk fouten, te bevaren. De route is voorzien van kunstmatige hindernissen – poortjes en poortcombinaties – welke bestaan uit tweekleurige paaltjes die boven het water hangen. Twee groen-witte of twee rood-witte paaltjes vormen samen een poortje waardoorheen gevaren moet worden. De groen-witte paaltjes dienen stroomafwaarts gepasseerd te worden, de rood-witte stroomopwaarts. Het aanraken of foutief bevaren van de poortjes levert strafsecondes op die bij de vaartijd opgeteld worden.

Jorris Otten, Claudia Leenders en Yoeri Welling hebben deelgenomen aan de worldcup in Pau Frankrijk. Joris Otten en Claudia Leenders hebben daarnaast deelgenomen aan de Worldcup in In La Sue Spanje. De twee andere deelnemers uit Nederland zijn Martina Wegman en Lena Theunissen. Verder hebben we de eer dat we een ICF-official bij onze club hebben, Karin Leenders, die toekijkt op het goed verlopen van de wedstrijd. Telmo Olazábal is de coach van het Nederlands kanoslalom team.

Joris Otten behaalde een top-20 positie op de World Cup kanoslalom in Pau, Frankrijk. Joris Otten werd 18e in de C1. Dit erg veel vertrouwen in de kwalificatie voor de Olympische Spelen.

In de World Cup Kanoslalom in La Seu eindigde Lena Theunissen op een verdienstelijke vijfde positie. Martina Wegman eindigde op de tiende plaats. Nederland was dubbel vertegenwoordigd in de finale van de World Cup, een opvallende prestatie. Nu volgt Londen waar de atleten verder kunnen trainen voor de kwalificatie van de Olympische Spelen.

Wedstrijden terugzien? Dit zijn enkele livestreams:

(1757) 2022 ICF Canoe-Kayak Slalom World Cup Pau France / Kayak Heats – YouTube

(1757) 2022 ICF Canoe-Kayak Slalom World Cup Pau France / Canoe Semis – YouTube

(1757) 2022 ICF Canoe-Kayak Slalom World Cup La Seu d’Urgell Spain / Kayak Finals – YouTube