fbpx
Ga naar de inhoud

NK Kanopolo 18 en 19 juni bij HWC

Op 18 en 19 juni is het weer zover. Opnieuw zal het normaal zo kalme kanaalwater bij Sluis 8 aan de Kanaaldijk Zuidoost worden overstroomd door zo’n 350 kanopoloërs. Misschien heeft u het al eens eerder gezien: een bonte verzameling van wedstrijdvelden, tentjes, caravans, een bar en een terras aan de oever van het kanaal. En op het kanaal een gekrioel van kayaks die strijden om een bal.
Kanopolo is een mix van waterpolo, kayakken en rugby. Twee teams van vijf personen (en drie personen in de wissel) proberen met de bal te scoren bij de tegenpartij. Het lijkt een ruwe sport en het is spectaculair om naar te kijken. Echter zijn er duidelijke regels, die de veiligheid van de sporters garanderen. Een wedstrijd duurt twee keer tien minuten.
Komend weekend is HWC de Helmvaarders de gastheer van het NK kanopolo. Alle Nederlandse teams, van de jeugd tot de hoofdklasse, zullen in actie komen in Helmond.
En dat is bijzonder, omdat ook alle internationals van Oranje en van Jong Oranje aanwezig zullen zijn. Het heren- en het damesteam maken zich op het moment klaar voor de World Games. Tijdens deze World Games worden alle sporten beoefend die (nog) niet Olympisch zijn, zoals bijvoorbeeld ook korfbal. Na deze World Games staat het WK Kanopolo op het programma in augustus. Hier zullen zes, mogelijk 7, leden van HWC de Helmvaarders aan mee gaan doen. De club is hofleverancier aan de selectie van Jong Oranje, met in ieder team (Dames u21 en Heren u21) zeker drie jeugdleden. En daar is de club terecht erg trots op.

Mocht u komend weekend niets te doen hebben en een mooie spectaculaire sport willen zien, dan bent u van harte welkom om te komen kijken en iets te komen drinken of eten op het terras van HWC de Helmvaarders.

Tags: