fbpx
Ga naar de inhoud

Selectie Jong Oranje bekend

Afgelopen weekend hebben bondcoaches Youri Harder en Billy Weibel de definitieve selectie voor Jong Oranje, heren onder 21 jaar, bekend gemaakt. Jong Oranje speelt in augustus het WK met een grotendeels nieuw team ten opzichte van het vorig jaar zo succesvol verlopen EK. Toen pakte Oranje verrassend de bronzen plak. Een groot deel van dat team is inmiddels simpelweg te oud om nog met de junioren mee te kunnen doen. Harder en Weibel moeten dus bouwen aan een nieuw team. Opvallend is het feit dat HWC Helmvaarders hofleverancier is met drie spelers. De club uit Helmond heeft jaren terug fors geïnvesteerd in de jeugd en dat betaalt zich nu uit. Ook Deventer is na jaren afwezigheid weer terug in de Jong Oranje selectie.

De WK selectie (incl. vereniging):

  1. Joost Plugge, Rijnland
  2. Gido Berkhout, Deventer
  3. Sven Manders, HWC Helmvaarders
  4. Teun van Sikkelerus, Keistad
  5. Joshua Uphof, Michiel de Ruyter
  6. Sam Verkoijen, Viking Venlo
  7. Jurre Kuijpers, HWC Helmvaarders
  8. Thijs Brüggink, HWC Helmvaarders