fbpx
Ga naar de inhoud

Helmond haalt wereldrecord langste waslijn nét niet

Een weekend lang sokken aan de waslijn hangen om het wereldrecord ‘Langste waslijn met sokken’ te behalen. Driehonderd vrijwilligers waagden zich eraan afgelopen weekend. Op het Piet Blomplein startte vanaf zaterdagmiddag 12 uur het sokken hangen. Gewapend met ruim 100.000 sokken en 105.000 wasknijpers werden alle sokken opgehangen. Bij onze vrijwilligers van HWC zit de stemming er goed in. Uiteindelijk behaalt HWC de gouden en zilveren wasknijper voor hun inzet.

Zondagmiddag dachten we met de hele organisatie het record van ruim 6 km gehaald te hebben maar de jury was onverbiddelijk: we kwamen 250 meter te kort. Op dat moment was er nog een kwartier om het record tóch te verbreken, maar er waren niet genoeg sokken voorradig. Ook de tijd ontbrak om zo’n hoeveelheid sokken op te hangen.

Toch is de organisatie heel blij met hetgeen wat wél gelukt is, namelijk bijna 24.000 euro voor 2500 Helmondse kinderen die onder de armoedegrens leven. “Daar ging het ons om.”

“Het is echt ontroerend als je ziet wat er dit weekend is gebeurd. Jong en oud, allerlei culturen, iedereen hielp mee.”