fbpx
Ga naar de inhoud

EHBO-avonden bij HWC

Door een uitermate deskundige instructrice met humor van de Reddingsbrigade zijn er vier EHBO-avonden gegeven. Het doel hiervan is dat kajakvaarders die worden ingezet voor begeleiding kennis en technieken beheersen om anderen en zichzelf te redden. Belangrijk dat zij beschikken over vaardigheden om adequate hulp te bieden tijdens kanotochten of wedstrijden. De training bestond uit theorie, maar vooral ook veel praktisch oefenen met EHBO. Denk aan preventie van en hulp bij shock, onderkoeling en oververhitting. Of hoe je om moet gaan met verwondingen, schouder uit de kom en kneuzingen. De bedoeling was om af te sluiten met een wildwatersafety en -rescuedag op stromend water. Door de lage buitentemperatuur is deze helaas niet doorgegaan. Al met al zeer boeiende avonden geweest.