fbpx
Ga naar de inhoud

Topprestaties HWC slalommers

Als Nederlandse slalomvaarders in de zomer mee willen doen aan mooie internationale wedstrijden, dan moeten ze zich daarvoor kwalificeren in Markkleeberg. Afgelopen weekend stond die kwalificatiewedstrijd daar op het programma. Hieronder een verslagje:

Dian: TOP

Diepe buiging, petje af en veel, heel veel respect voor onze Dian. Vorig jaar schoot juist op deze moeilijke baan haar schouder uit de kom. Een jaar lang was ze daardoor uit de running. Afgelopen week maakte ze, na een operatie en een flinke revalidatieperiode, haar eerste meters weer op écht wild water en tijdens de wedstrijd stond ze er gewoon weer. De kwalificatie-eis haalde ze nét niet, maar het is goed om te zien dat Dian weer lekker in de boot zit. En … áls ze ervoor kiest om een herkansing te pakken, over twee weken in Slowakije of over drie weken in Italië, dan zou het zomaar kunnen dat ze zich alsnog kwalificeert!

Claudia en Maartje:

Claudia en Maartje, onze twee toppers die in het buitenland werken aan hun maatschappelijke én sportieve carrière, deden wat ze moesten doen in Markkleeberg. Ze voeren allebei niet super, maar ze haalden wel de eisen die ze moesten halen. Claudia is daardoor geplaatst voor het EK en WK senioren en voor de WorldCups, Maartje mag het EK en WK -23 varen en kan ook een keuze maken uit de WorldCups die ze graag wil varen.

 

 

 

 

Koen en Yoeri:

Het was een mooi gezicht om Koen en Yoeri de zware baan bij Leipzig af te zien gaan. In een sterk internationaal deelnemersveld deden ze volwaardig mee. Zeker op de tweede dag, de dag dat er een erg moeilijk parcours was gehangen, vaak dwars door de vele walsen, maakten ze een goede indruk. De strenge eisen haalden ze helaas niet, alhoewel ze er nog heel dichtbij zaten. Ook voor hen geldt dat een herkansing, bijvoorbeeld op de wat makkelijkere baan in Slowakije, zeker uitzicht kan bieden op het alsnog behalen van de eis. Wel jammer dat dat moet eigenlijk, want beide vaarders zouden absoluut niet misstaan, bijvoorbeeld op het EK in Bratislava, deze zomer.

 

 

 

 

Joris: ook TOP!

Joris maakte op zaterdag al in zijn eerste run duidelijk hoe groot zijn progressie is. Hoewel hij nog twee jaar in de onder-23 categorie mag uitkomen, behaalde hij al meteen, én dik, de senioreneis. Hij heeft de wedstrijden dus voor het uitkiezen.

 

Al met al was het een goed en zonnig weekend in Duitsland. Bedankt aan alle ondersteunende ouders en begeleiders! (Met dank aan Arnold Otten voor de tekst)