Nieuws: Zomerkamp gaat naar Landeck in Oostenrijk

Dit jaar gaan we als zomerkamp naar Landeck (Oostenrijk).
Gelegen in het westen van Tirol, een cultureel centrum gelegen op de kruising van het Inntal, het Paznauntal en het Stanzertal. Met bijna 7.800 inwoners is Landeck een van de grootste plaatsen van het Inntal.

Het Landeck kasteel, gevestigd op een rots dat boven de stad uittorent, stamt uit de 13e eeuw. Het huisvest vandaag de dag een museum en wordt tevens gebruikt voor evenementen als exposities en concerten. Natuurliefhebbers brengen een bezoek aan de Zammer Lochputz lopen het pad naar de fascinerende kloof en de Kronburger waterval
Landeck ligt aan de rivier de Inn ter hoogte van de monding van de Sanna in de Inn (kort nadat de Trisanna en de Rosanna tot de Sanna zijn samengevloeid). De stad ligt samen met Zams in een dalbekken van het Inndal.

 

 

 

 

Enkele bezoekswaardigheden zijn:

Slot Landeck. Slot Landeck ligt aan de oude romeinse weg ‘Via Claudia Augusta’, en werd waarschijnlijk in de eerste helft van de 13e eeuw op de rotsen boven de Inn gebouwd.

Archeologisch museum Fliess. In dit museum worden de vondsten uit dit gebied ten toon gesteld. Onder andere de opgravingen bij en aan de ‘Via Cluadia Augusta.

Zammer Lochputs. Tirols Mystische Klamm, is geliefd bij jong en oud. U kunt hier de invloed van het wilde water in tirol, op de bergwereld zien, en rondlopen onder en over de watervallen.

Natuurpark Kaunergrat. De door de ijstijd áangelegde natuur in dit natuurpark omvat een veelvoud aan natuur- en kultuurlandschappen, en omvat alle hoogtes van de alpen.

Stokerijdorp Stanz. Stanz in Tirol ligt op een zonnig terras direkt boven de stad Landeck. Het eerste brouwerijdorp van Oostenrijk is de geboorteplaats van Jakob Prandtauer en op grond van zijn schnaps ook bekend als de regio „stanzer pruimen“. Stanz is met haar 53 brouwerijen bij 160 huishoudens tot eerste brouwerijdorp van Oostenrijk gekroond.